Koninginnehof aanwinst voor Zuidwolde

28 april 2011 Koninginnehof aanwinst voor Zuidwolde

Bezoek B&W De Wolden aan nieuwbouwlocatie

Dinsdag 26 april brachten burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden een bezoek aan nieuwbouwlocatie ‘Koninginnehof’ in Zuidwolde. Vanwege de omvang en het bijzondere karakter van het project volgt het gemeentebestuur de voortgang op de voet. Binnenkort worden de eerste van in totaal 88 woningen in Koninginnehof opgeleverd. Begin volgend jaar verwacht woningcorporatie Actium de laatste woningen op te leveren. Naast een rondleiding over het bouwterrein behoorde de bezichtiging van enkele nieuwe woningen tot het programma.

Burgemeester Snijders noemde het nieuwbouwplan van Actium een aanwinst voor Zuidwolde. “Ik ben onder de indruk van wat er wordt gebouwd en het tempo waarin dat gebeurt. Ook bieden de woningen veel licht en ruimte. Ik ben ervan overtuigd dat de toekomstige bewoners hier met veel plezier zullen wonen!”

Gevarieerd woningaanbod
Het nieuwe Koninginnehof biedt een gevarieerd woningaanbod in zowel koop- als huursector. De mix van twee-onder-een-kap en drie-onder-een-kapwoningen, maar ook appartementen, maakt het nieuwbouwplan aantrekkelijk voor een brede doelgroep. “Het mooie vind ik dat er ook 25 zorgappartementen voor cliënten van zorginstelling Promens Care worden gebouwd,” aldus burgemeester Snijders. Wethouder Ten Kate benadrukte de goede ligging van de woningen. “De locatie nabij het centrum, maar ook in de buurt van landelijk gebied, maken het een aantrekkelijke plek om te wonen. Dit blijkt ook wel uit het feit dat er ondanks de stagnerende woningmarkt zoveel belangstelling voor de woningen is.”

Veel belangstelling
Binnen zes maanden na de start van de verkoop was de helft van de acht koopappartementen verkocht. Ook de verkoop van de overige woningen in Koninginnehof is in volle gang. Hieronder zijn zes drie-onder-één-kapwoningen die Actium aanbood met Koopgarant; een vorm van koop waarbij starters op de woningmarkt de woningen met korting kunnen kopen. Deze woningen waren alle binnen drie maanden met succes verkocht.

Ook is er veel animo voor de huurwoningen en –appartementen in Koninginnehof. De twaalf grondgebonden huurhuizen zijn allemaal verhuurd; in mei krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. De oplevering van de 23 huurappartementen in Koninginnehof volgt in oktober van dit jaar. Begin 2012 verwacht Actium de laatste woningen op te leveren.

Foto's

Deel deze pagina: