It Grien; alles mag, als je maar in je eigen energie voorziet

11 april 2012 It Grien; alles mag, als je maar in je eigen energie voorziet

VDM biedt u de kans om op een uniek plekje uw droomwoning te bouwen!

VDM heeft twee prachtige vrije kavels aan It Grien aan de Wergeasterdyk in Goutum. Het gaat hierbij om een uniek kleinschalig project bestaande uit tien kavels die worden gescheiden door boomsingels.

De kavels meten 1000 tot 1400 vierkante meter en lenen zich voor zowel vrijstaande- als twee-onder-een-kapwoningen.
VDM biedt twee schitterende kavels aan:

  • kavel nr. 4, totale grootte 1.039 m2  bestaande uit 753 m2 bouwkavel en 286 m2 groen.
  • kavel nr. 9, totale grootte 975 m2 bestaande uit 786 m2 bouwkavel en 189 m2 groen.

Het groen is bedoeld voor boomsingels en beplanting zodat iedereen optimaal privacy heeft.

De kavels worden verkocht met een speciale bijdrage in verband met de duurzaamheidsdoelstellingen, dus dit biedt veel mogelijkheden. Het is echt een project voor de bewuste koper. De ruime kavels van It Grien hebben een bijzonder lage vierkante meterprijs, om de kosten voor de extra maatregelen te compenseren. Zo wordt het extra interessant om hier een nieuwe woning te bouwen.

  • Kavel nr. 4 kost 154.700 euro (inclusief btw); normale prijs is 164.700 euro.
  • Kavel nr. 9 kost 154.700 euro  (inclusief btw); normale prijs is 164.700 euro.

Voor vragen omtrent de beschikbaarheid of een optie kunt u contact opnemen met Fenneke Meijer. Zij is bereikbaar onder telefoonnummer 06-22503178 of per mail.

Het unieke aan dit project is dat op de kavels woningen zonder welstandseisen gebouwd mogen worden. De enige voorwaarde is dat de woningen energieneutraal moeten zijn.
“Alles mag, als je maar in je eigen energie voorziet”  Energieneutraal bouwen heeft de toekomst. De komende jaren zal er in Nederland steeds energiezuiniger  gebouwd worden met als doel uiteindelijk volledig energieneutraal. Duurzaam bouwen wordt ook financieel steeds aantrekkelijker. Doordat je geen last hebt van stijgende energiekosten, zal de investering zich snel terugverdienen.

VDM Woningen is een van de partijen die als partner is gevraagd voor It Grien. Een logische keuze, want VDM heeft de nodige ervaring als het gaat om energieneutraal bouwen. We hebben de afgelopen jaren meerdere woningen en projecten gerealiseerd die energieneutraal zijn. Onder een energieneutrale woning wordt verstaan dat deze een EPC waarde heeft van 0.0. Dit betreft puur de woning zelf, niet het gebruikersdeel. Deze waarde kan op verschillende manieren worden behaald. Het begint allemaal bij het bouwen van een lichtdichte woning met een goed geisoleerde schil. Vervolgens kan dit worden aangevuld met diverse soorten apparatuur en installaties. Zo kan bijvoorbeeld een warmtepomp geplaatst worden die vanuit de bodem of de lucht verwarmt. Uiteraard wordt er ook veel gewerkt met zonnepanelen. Er is veel mogelijk, samen met u bekijken we wat in uw situatie het meest interessant is. VDM heeft een grote collectie onder architectuur ontworpen woningen in het assortiment. Van modern en design tot romantisch en klassiek. In de meeste gevallen zit er een ontwerp tussen dat de koper geweldig vindt. Maar mocht u toch iets anders willen, dan gaan we samen met de architect om de tafel.
 

Foto's

Deel deze pagina: