Intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van Oostergast in Zuidhorn

11 maart 2022 Intentieovereenkomst voor de ontwikkeling van Oostergast in Zuidhorn


Vrijdag 11 maart is de intentieovereenkomst getekend voor de ontwikkeling van de Agenastraat en de Iwema-locatie in de Oostergast in Zuidhorn. De overeenkomst werd ondertekend door wethouder Woningbouwprojecten Geertje Dijkstra-Jacobi, Jan van der Meer, directeur VDM Woningen en Rutger Gietema, directeur RUTGERGIETEMACOM.

Met de ondertekening van deze overeenkomst kunnen de partijen in dit project de vervolgstappen zetten.

Project
Het project bestaat uit de ontwikkeling en bouw van starterswoningen op de Iwema-locatie en toekomstbestendige vrijstaande woningen aan de Agenastraat. Ook het aanleggen van een parkje dat grenst aan beide locaties, maakt onderdeel uit van het project.

De groep starterswoningen krijgt de vorm van een schuur. Dit is een verwijzing naar de boerderij van Iwema die op deze locatie stond. De vrijstaande toekomstbestendige woningen hebben een slaapkamer en een badkamer op de begane grond. Het ontwerpen en uitvoeren van het parkje gebeurt samen met de omwonenden. De direct omwonenden zijn tijdens een inloopbijeenkomst over de plannen geïnformeerd.

Planning
Pieter Bouma van VDM Woningen en Rutger Gietema van RUTGERGIETEMACOM geven aan dat de vrijstaande woningen aan de Agenastraat dit jaar nog in de verkoop gaan. Voor de starterswoningen op de Iwema-locatie start dit jaar de bestemmingsplanprocedure. De verwachting is dat in 2023 de verkoop van de starterswoningen plaatsvindt.

Wethouder Geertje Dijkstra-Jacobi: “Dit project is een waardevolle toevoeging aan de wijk de Oostergast in Zuidhorn met een verwijzing naar het verleden. Met dit plan bieden we kans aan diverse doelgroepen in de Oostergast.”

Foto's

Deel deze pagina: