Innovatief verduurzamen: financiering & techniek

27 maart 2012 Innovatief verduurzamen: financiering & techniek

Building Holland 2012 (17 t/m 19 april)
Live Case
Verslimming van Gebouwen. Innovatief verduurzamen: financiering & techniek (Amsterdam RAI, hal 10, standnummer 10.212).

INNAX, Schüco, Octalix en Team Prestatiehuis grijpen de kans aan om in samenwerking met TU Delft tijdens het evenement Building Holland een Live Case op te zetten waar slimme, innovatieve, technische en financiële oplossingen worden aangedragen voor het verduurzamen van gebouwen. VDM is lid van Team Prestatiehuis en hierbij betrokken vanuit onze specialiteit in het renoveren in bewoonde situatie, bouwkundige kennis en in het leveren en toepassen van geprefabriceerde elementen.

De technisch en management georiënteerde bezoekers kunnen de nieuwe technologieën voor duurzame gebouwen ervaren, waarbij naast technical engineering ook de financial engineering wordt getoond. Recent onderzoek van INNAX en Vastgoedjournaal heeft namelijk aangetoond dat financiering en kennis daaromtrent de grote bottleneck is bij het verduurzamen van gebouwen.
 
Binnen de Live Case wordt de gehele energiewaardeketen getoond: startend met duurzame energieproductie, overgaand in energiedistributie en opslag en energiemanagement met o.a. remote monitoring. Deze duurzaamheidstechnieken vergen een bepaalde investering. Deze investering wordt per casus berekend en toegelicht, waarbij naast de terugverdientijd ook nieuwe financieringsconstructies worden uitgelegd (Financial Engineering). Kortom: het combineren van innovatieve technische technieken met financiële oplossingen is een echte eyeopener voor techneuten die willen verduurzamen.
 
Wilt u meer weten over Team Prestatiehuis of wilt u zich gratis registreren voor Building Holland? Klik dan hier.

Deel deze pagina: