Hoogste punt aan de Ticheldobbe in Middelstum bereikt

3 februari 2020 Hoogste punt aan de Ticheldobbe in Middelstum bereikt

Woningstichting Wierden & Borgen en Woongroep Marenland hebben opdracht gegeven aan VDM Woningen voor het bouwen zestien nieuwe woningen aan de Ticheldobbe in Middelstum. Woensdag 29 januari bereikten de woningen het hoogste punt en dat werd gevierd.  

Beide corporaties brachten ter viering van het hoogste punt warme broodjes van Bakkerij Hoekstra. Het hoogste punt is niet alleen bereikt, ook de dakpannen liggen al op het eerste blok.

De nieuwe woningen zijn vier-onder-een-kap woningen, geschikt voor gezinnen. De woningen worden aardbevingsbestendig, gasloos en zeer energiezuinig. Zo worden de woningen verwarmd met een warmtepompsysteem en zijn ze zelfvoorzienend in energie door het aanbrengen van zonnepanelen op de daken.

Duurzaamheid
Duurzaamheid is een belangrijk speerpunt, zowel voor Woongroep Marenland als voor Woningstichting Wierden en Borgen. Beide corporaties zetten zich in voor duurzame nieuwbouw én verduurzaming van de bestaande woningvoorraad. De verwachting is dat de eerste woningen in april 2020 worden opgeleverd.

Corporaties werken samen aan de bouw
Het nieuwbouwproject betreft een samenwerking tussen Wierden en Borgen en Woongroep Marenland. Beide corporaties zijn verantwoordelijk voor acht woningen, die allemaal in dezelfde stijl door VDM Woningen worden gebouwd.

Bron: woongroepmarenland.nl

Deel deze pagina: