Goutum Súd (Jabikswoude) bereikt hoogste punt door plaatsing unieke kapeltoren

27 juli 2016 Goutum Súd (Jabikswoude) bereikt hoogste punt door plaatsing unieke kapeltoren

VDM Woningen te Drogeham plaatste woensdag 27 juli 2016 op spectaculaire wijze de kapeltoren op de imposante kapel die wordt gerealiseerd op een zogenaamde ‘terp’. Hiermee is het allerhoogste punt van buurtschap Goutum Súd (Jabikswoude) in De Zuidlanden bereikt.

De kapeltoren is met grote precisie in drie fases geplaatst en maakt de kapel in totaal 20 meter hoog. De toren bestaat uit een staalconstructie met kopergroene aluminium beplating. De toren is voorzien van een prachtig uurwerk met Romeinse cijfers van bladgoud en sierlijke wijzers van koper met bladgoudfolie. Deze details geven de kapel de juiste authentieke uitstraling.

Vaak wordt een dorp of buurtschap al herkend door het zien van enkel een gebouw; de kerk, een oude herberg of een state. De kapel is door de unieke architectuur dan ook de aandachtstrekker van buurtschap Goutum Súd (Jabikswoude). De kapel bestaat uit een viertal woningen en wordt momenteel samen met een vijftal kloosterwoningen gerealiseerd door VDM Woningen. Naar verwachting kunnen de eerste bewoners van de kapel en kloosterwoningen in het laatste kwartaal van dit jaar al hun intrek doen in de woningen. De tweede fase van het project bestaat uit een twaalftal ruime terpwoningen rondom de ‘terp’ waarvan de verkoop net is gestart.

Artikel Leeuwarder Courant, 27 juli 2016

Foto's

Deel deze pagina: