Golden Green Award 2010 voor ‘De Zunne’

3 juni 2010 Golden Green Award 2010 voor ‘De Zunne’

Wooncorporatie Lefier StadGroningen heeft op 1 juni jongstleden met het project ‘De Zunne’ de Building Business Golden Green Awards 2010 voor ‘Duurzame corporatie van het jaar’ gewonnen. De landelijke awards zetten uitblinkende ontwikkelingen op het gebied van duurzaamheid in bouw en vastgoed in de schijnwerpers en moedigen daardoor vernieuwingen aan. Het project is tot stand gekomen in een nauwe samenwerking tussen de gemeente Groningen, aannemer VDM Woningen te Drachten-Drogeham, Inbo Architecten te Drachten en Lefier StadGroningen.

“De afgewogen materiaalkeuze, de mogelijkheid om in een later stadium de duurzame maatregelen in de woningen verder uit te breiden en de betrokkenheid van de bewoners vanaf ontwikkelingen tot realisatie en nazorg, doen de jury voor dit project kiezen”, volgens het juryrapport van Building Business.

De Zunne
Met het nieuwbouwproject ‘De Zunne’ in de Wijert heeft Lefier StadGroningen een nieuwe vorm van wonen geïntroduceerd, waar het leven draait om bewust genieten en energiezuinig wonen met een heel duurzaam karakter. In het najaar van 2009 zijn 32 woningen opgeleverd, waarvan 22 koopwoningen en 10 sociale huurwoningen. Uit kopersonderzoek is gebleken dat naast de locatie en de prijs, het duurzame karakter van de woningen aansprak.

Duurzaamheid
‘De Zunne’ staat in het teken van duurzaamheid. Zo is er zoveel mogelijk gekozen voor bouwmaterialen die hergebruikt kunnen worden en zijn de woningen zeer energiezuinig. Ook zijn de woningen van een groen dak voorzien. Daarnaast is de bouwwijze zorgvuldig afgewogen op zijn invloed op de toekomst. Bouwafval en restmaterialen zijn tijdens het bouwproces afgevoerd, gescheiden en hergebruikt.

Bewust wonen
De term ‘bewust wonen’ is de hoofdfactor voor alle aspecten van het project, van ontwikkeling tot realisatie tot de nazorg en het gebruik van de woningen. Deze bewuste gedachte willen we met het project overdragen aan bewoners, collega’s, andere marktpartijen en toekomstige generaties. De betrokkenheid van diverse maatschappelijke partijen binnen het project, waaronder de leerlingen en het team van praktijkschool De Bolster, hebben daar zeker aan bijgedragen.

Foto's

Deel deze pagina: