Feestelijke opening en Open Dag bij VDM Woningen

25 april 2023 Feestelijke opening en Open Dag bij VDM Woningen


Op zaterdag 22 april 2023 vond de officiële opening plaats van het nieuwe kantoorpand van VDM Woningen. Op feestelijke wijze werd het kantoor geopend door wethouder Jouke Spoelstra en kinderburgemeester Lisanne Hiemstra van Achtkarspelen. Na de officiële opening konden belangstellenden een kijkje nemen in de houtwereld van VDM Woningen tijdens de Open Dag.

Woonwaarde voor nu en de komende generaties
Al anderhalve eeuw is VDM Woningen gevestigd in Drogeham. De laatste zes jaar heeft de ontwikkelende aannemer grote stappen gezet in de vernieuwing en verduurzaming van het bedrijf. Van gerenoveerde productiehallen tot hightech productielijnen en als klap op de vuurpijl een nieuw kantoorpand. Met het oog op de toekomst werd het nieuwe kantoorpand feestelijk geopend door kinderburgemeester Lisanne Hiemstra en wethouder Jouke Spoelstra. ‘Juist voor de komende generaties willen wij woonwaarde creëren met duurzame en innovatieve woningen’ gaf Kees Buitenwerf aan, financieel directeur bij VDM Woningen.

Wethouder Spoelstra gaf aan dat VDM Woningen een belangrijke rol heeft in het verleden, heden en toekomst van woningbouw en als regionale werkgever. Generaties hebben VDM Woningen zien groeien tot het duurzame en innovatieve bedrijf dat het vandaag de dag is. Met de nieuwbouw van het kantoor is de gehele bedrijfslocatie energieneutraal en worden alle woningen van de tekentafel tot in de productiehallen op duurzame wijze gerealiseerd.

Geslaagde Open Dag
De Open Dag werd door vele buurtbewoners, familieleden, zakelijke relaties en andere belangstellenden bezocht. De bezoekers konden een kijkje nemen in het nieuwe kantoorpand, de geïndustrialiseerde fabriek en de showroom. Daarnaast was het een belangrijke factor om ook kinderen en jongeren te laten kennismaken met de bouwsector. In een waar timmerdorp konden zij zich volop vermaken met bouwen met hout, het besturen van minikranen en eigen woningen knutselen.

Foto's

Deel deze pagina: