Energieneutrale nieuwbouw in Zutphen

6 november 2013 Energieneutrale nieuwbouw in Zutphen

Van Campen Bouwgroep ontwikkelt en realiseert 42 energieneutrale woningen in Zutphen. Voor het casco van de woningen is bewust gekozen voor houtskeletbouw met hoge isolatiewaarden en een goede luchtdichting.

In de woonwijk Leesten-oost in de gemeente Zutphen is door het consortium van Campen een nieuw woningbouwproject ontwikkeld. Het betreft een project van 42 energieneutrale woningen in twee deelgebieden. De woningen worden in verschillende fases verkocht en gebouwd. VDM Woningen heeft het Design en Build van de energiezuinige woningcasco’s voor haar rekening genomen. Ook het luchtdichtmaken maakt onderdeel uit van de opdracht van VDM. Inmiddels zijn de eerste 7 woningen gebouwd en wordt er in januari 2014 gestart met de volgende 8 woningen. Het betreffen koopwoningen met een prijs vanaf € 145.000,- v.o.n.

VDM wordt steeds vaker door collega-bouwers betrokken bij de planvorming en realisatie van projecten: de inzet van het duurzame bouwsysteem op basis van houtskeletbouw is niet alleen financieel technisch interessant maar levert vooral een hoog wooncomfort.

Voor meer informatie over de technische mogelijkheden van VDM kunt u contact opnemen met Rob van der Hoek.

Deel deze pagina: