Eerste woningen binnen uniek project Kollum-Zuid bijna klaar!

6 september 2010 Eerste woningen binnen uniek project Kollum-Zuid bijna klaar!

Binnenkort biedt Thús Wonen de eerste nieuwe woningen aan De Tunen en de Beatrixstraat in Kollum-Zuid te huur aan. Voor belangstellenden en nieuwsgierigen is er de gelegenheid om een van de woningen, die als modelwoning wordt ingericht, uitgebreid te gaan bekijken.

De nieuwe woningen in Kollum-Zuid, zijn door VDM Woningen gerealiseerd, en zijn voorzien van zonnepanelen voor elektriciteit, een extreem hoge isolatiewaarde door dikkere buitenwanden en zijn voorzien van de nieuwste snufjes op het gebied van energiebesparingen. De energie voor warmte bijvoorbeeld, wordt op een innovatieve wijze opgewekt door een warmtepomp, die in de bodem van de achtertuin ligt. Door deze investeringen van Thús Wonen in energiebesparende maatregelen, gaat de energienota voor de toekomstige huurders beduidend omlaag naar minder dan de helft van een traditioneel gebouwd huis. De woningen hebben dan ook geen gasaansluiting. Ook aan moeder natuur is gedacht. Elke woning is voorzien van een vleermuiskast en zwaluwdakpannen.

De huurprijs ligt beneden de huurtoeslaggrens, zodat ook huurders met een ‘smalle beurs’ voor deze exclusieve en duurzame woningen in aanmerking komen.

De woningen liggen dicht bij het centrum van Kollum en beschikken over alle gemakken die je van een moderne woning mag verwachten. Op de eerste verdieping zijn drie slaapkamers en een tweede toilet. De badkamer bevindt zich op de benedenverdieping en het creëren van een extra slaapkamer op deze verdieping behoort tot de mogelijkheden. Thús Wonen denkt zo de woningen echt levensloopbestendig te maken.

Technische gegevens
De woningen hebben een epc-waarde (energie prestatie coëfficiënt, de energiezuinigheid van de woning) van 0,37 (standaard is nu 0,8). Deze waarde wordt gehaald door een erg goede isolatie van de buitenschil (RC is 5-6), een uitgebalanceerde warmte-terugwin-installatie, zonnepanelen en een warmtepomp. De buitengevels bestaan uit onderhoudsvriendelijke materialen, zoals steen, kunststof kozijnen en eterniet gevelbekleding, waardoor er weinig tot geen onderhoud aan de buitenzijde meer nodig is. De woningen hebben geen gasaansluiting nodig, omdat ze alleen gebruik maken van water en elektriciteit.


Bron: Thús Wonen

Deel deze pagina: