Eerste sleutel overhandigd aan bewoners Furmerusstraat

3 oktober 2018 Eerste sleutel overhandigd aan bewoners Furmerusstraat

Op 3 oktober ontvingen mevrouw Zijlstra en haar dochter Kim uit handen van directeur-bestuurder Jeriça Hartholt de eerste sleutel van hun nieuwe huurwoning. Het is een van de 33 NOM-ready woningen die wij realiseren voor Accolade. De woningen staan aan de Furmerusstraat in Sneek. Op de plaats waar vroeger ‘de blauwe flat’ stond. Mevrouw Zijlstra: ‘We zijn reuzeblij met deze woning. De bedoeling is dat ik hier blijf wonen totdat ik naar het bejaardenhuis kan!’ 

Betaalbaar en energiezuinig
De verhuur van de woningen verliep soepel geeft Accolade aan. ‘Er is veel vraag naar betaalbare, energiezuinige huurwoningen. Deze woningen hebben drie slaapkamers. De huurprijs ligt onder de huurtoeslaggrens. Er kwamen dan ook veel reacties op de woningen’, vertelt Jeriça Hartholt.

Duurzaam voor de toekomst
Duurzaamheid is een belangrijk thema voor Accolade. ‘Wij voelen ons verantwoordelijk voor de wereld van morgen. Dat de woningen zeer energiezuinig zouden worden, was voor ons een belangrijke voorwaarde’, vertelt Jeriça Hartholt. De woningen zijn NOM-ready. Dit houdt in dat de woningen in de toekomst eenvoudig 'Nul-op-de-meter' (NOM) gemaakt kunnen worden. 

Kinderen en duurzaamheid
Samen met Accolade heeft VDM Woningen de kinderen van de Johannes Postsschool betrokken bij het onderwerp duurzaamheid. Zo verfden de kinderen bouwhekdoeken voor de starthandeling. Ook kregen ze een presentatie over duurzaam bouwen van VDM Woningen. En ze mochten een kijkje nemen op de bouw.

Deel deze pagina: