‘Eerste paal' VDM Woningen in Ter Laan 4 Bedum

3 februari 2017 ‘Eerste paal' VDM Woningen in Ter Laan 4 Bedum

BEDUM Wethouder volkshuisvesting Jan-Willem van de Kolk van de gemeente Bedum heeft donderdag  de ‘eerste paal’ voor een project van tien aardbevingsbestendige woningen geslagen.

De woningen worden gebouwd door bouwbedrijf VDM Woningen uit Drogeham. Ze komen aan de Fuut in de wijk Ter Laan 4 in Bedum. De zogenaamde ‘TIMM-woningen’ van VDM Woningen worden gestoffeerd opgeleverd; bewoners kunnen de woning nog dezelfde dag de betrekken.

De woningen voldoen aan de eisen voor aardbevingsbestendig bouwen. VDM Woningen start in maart met de verkoop van nog acht ‘TIMM- woningen’ in Ter Laan 4.
Volgens het Friese bouwbedrijf verlopen de verkopen van de woningen in Bedum goed: de tien ‘TIMM-woningen’ waren in een tijdsbestek van een half jaar verkocht. Jeen van Zuiden meldt namens het bedrijf dat de kopers uit de omgeving van Bedum en de stad Groningen komen. “Het project is een mooie kans om in Bedum je eerste of tweede woning te kopen.”
Voor het slaan van de eerste paal waren  de kopers van de woningen uitgenodigd. Wethouder Jan-Willem van de Kolk, Jan van der Meer van VDM Woningen en Jan Kroesen van Montagne Advies en Ontwikkeling hebben korte toespraken gehouden.

Bron: Noorderkrant.nl

Foto's

Deel deze pagina: