Eerste 'Nul-op-de-Meter-ready' woningen aan de Furmerusstraat in Sneek bijna gereed

18 september 2018 Eerste 'Nul-op-de-Meter-ready' woningen aan de Furmerusstraat in Sneek bijna gereed

De bouw van de 33 ‘Nul-op-de-Meter-ready’ gezinswoningen vordert gestaag aan de Furmerusstraat in Sneek. De eerste huurwoningen zijn inmiddels bijna gereed. De verwachting is dat Accolade begin oktober de eerste sleutels overdraagt aan de nieuwe bewoners. De laatste woningen worden momenteel afgewerkt, het binnengebied wordt ingericht en het project wordt voorzien van straatwerk rondom.

De woningen zijn ontworpen door architect Dennis Heins van TOECK. Het ontwerp wordt nu, naar mate het plan vordert, steeds duidelijker zichtbaar. Het ontwerp wordt gekenmerkt door een uniek metselwerkpatroon dat van donkerbruin tot lichtgroen verloopt. De inspiratie voor het plan is het beeld van een bosrand in de verte. Een streng ritme van gele entreedeuren in betonnen kaders benadrukt de individuele woning. Een slimme schakeling van de woningen aan de parkzijde vormt een fraaie gebogen gevelwand.

Dit bijzondere ontwerp in combinatie met een uitermate efficiënt casco, ontwikkeld voor huurwoningen met een huurprijs onder de sociale huurtoeslaggrens, maakt dat VDM Woningen destijds de opdracht voor het technisch ontwerp van 33 huurwoningen voor Accolade heeft verworven in een Design & Build aanbesteding. De 'Nul-op-de-meter-ready' woningen kunnen met minimale inspanning energieneutraal worden gemaakt.

 

Foto's

Deel deze pagina: