Eerste bewoners Koninginnehof ontvangen sleutel

16 mei 2011 Eerste bewoners Koninginnehof ontvangen sleutel

Deze week levert Actium met trots de eerste van in totaal 88 woningen in Zuidwolde op. De bewoners van zes huurwoningen ontvangen deze week de sleutel van hun nieuwe huis in ‘Koninginnehof’. Ook de overige zes huurwoningen en de zes Koopgarantwoningen in het plan worden nog deze maand opgeleverd. De oplevering van de 23 huur-, acht koop- en 25 zorg­appartementen volgen in oktober van dit jaar.

Klaas Stol, directeur van Actium, is zeer te spreken over de oplevering van de nieuwe woningen in Koninginnehof. “Ik ben er trots op dat onze woningcorporatie, op deze schitterende plek in Zuidwolde, zulke mooie woningen heeft gerealiseerd. Alle huurwoningen en –appartementen waren binnen korte tijd verhuurd. Ook de verkoop verloopt voorspoedig. Een geweldig resultaat in deze tijden van economische crisis en een stagnerende woningmarkt!”

Veel belangstelling
Na de start van de verkoop was de helft van de koopappartementen binnen zes maanden verkocht. Ook de verkoop van de overige woningen in Koninginnehof is in volle gang. Hieronder zijn zes drie-onder-één-kapwoningen die Actium aanbood met Koopgarant; een vorm van koop waarbij starters op de woningmarkt de woningen met korting kunnen kopen. Deze woningen waren alle binnen drie maanden met succes verkocht.

Energiezuinig en duurzaam wonen
Actium heeft duurzaamheid en energiezuinig bouwen hoog in het vaandel. Alle woningen in Koninginnehof krijgen gemiddeld energielabel A. Daarnaast scoren de woningen hoog met een gemiddelde GPR-score van maar liefst 7,9. GPR Gebouw is een meetinstrument dat nieuwbouw­woningen beoordeelt op gebied van duurzaamheid. Uitgangspunt is het realiseren van een zo hoog mogelijke kwaliteit tegen een zo laag mogelijke milieubelasting.

Gevarieerd woningaanbod
Het nieuwe Koninginnehof biedt een gevarieerd woningaanbod in zowel koop- als huursector. Naast een gebouw met 23 huur­appartementen verrijzen er acht koopappartementen en 25 zorg- appartementen voor cliënten van Promens Care. Verder komen er 32 gezinswoningen. Hiervan worden er twintig verkocht en twaalf verhuurd. De mix van twee-onder-een-kap en drie-onder-een-kapwoningen, maar ook appartementen, maakt het nieuwbouwplan aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Begin 2012 verwacht de woningcorporatie de laatste woningen in Koninginnehof op te leveren.

Deel deze pagina: