Dwaande ambassadeurs Noord-Oost Fryslan

8 maart 2012 Dwaande ambassadeurs Noord-Oost Fryslan

TWIJZEL – De regiomarketingcamapagne Dwaande in Noordoost-Fryslân krijgt steeds meer vorm. Dertien toonaangevende bedrijven in de regio hebben dinsdag in Twijzel een handtekening onder een contract gezet waarmee ze ‘Dwaande-ambassadeur’ zijn geworden. Samen met de gemeenten Achtkarspelen, Dantumadiel, Dongeradeel, Kollumerland en Tytsjerksteradiel zijn ze bereid de schouders onder Noordoost-Fryslân zetten.

Tijdens een tekenmoment in het Interieurcafé Pilat & Pilat in Twijzel werden de bedrijven officieel tot ambassadeur benoemd. Het gaat om Daniël Pijnacker uit Kollum, De Buitenplaats in Earnewâld, De Pleats in Burgum, Dokkumer Vlaggen Centrale, Frouckje State uit Ryptsjerk, Jilderda bloemen in Damwâld, Land Transport in Harkema, Landal Esonstad, Pilat & Pilat uit Twijzel, PTH Groep in Kollumerzwaag, Rabobank Burgum-De Lauwers, VDM Woningen uit Drogeham en Zorggroep Pasana uit Dokkum.

Sterk merk

,,Deze eerste ambassadeurs van onze promotiecampagne vormen het visitekaartje van de regio. Ze zijn geworteld in Noordoost Fryslân en hebben een gerenommeerde naam opgebouwd. Bovendien beschikken ze over een groot netwerk. De bedrijven kunnen helpen bij het bouwen aan een sterk merk Noordoost Fryslân”, aldus wethouder Hilbrand Visser van Kollumerland, bestuurlijk trekker van Regiomarketing.

Positief ongeduldig

Het eerste jaar van de promotiecampagne Dwaande was gericht op het trekken van meer toeristen naar het gebied. Daarvoor is onder andere de website www.dwaande.nl gemaakt en wordt social media ingezet.
Om de bekendheid van de campagne onder de inwoners te vergroten zijn er vaak grote Dwaande-pompeblêden te zien bij evenementen. Nu blijkt dat steeds meer branches en bedrijven vragen wat ze kunnen doen met Dwaande. ,,Men is positief ongeduldig. Ze willen nu al instappen en dat heeft ons verrast. De Ondernemersfederatie Noordoost Friesland wil ons helpen de campagne nog succesvoller te maken en vandaag konden we de eerste ambassadeurs van Dwaande bekendmaken”, aldus Visser. ,,We zijn blij dat het bedrijfsleven zichtbaar wordt in de campagne en dat we samen met de ambassadeurs Noordoost Fryslân sterker kunnen maken.”

Trots

Het is aan de bedrijven zelf hoe ze de regio willen promoten. Zo zal het ene bedrijf stickers plakken op hun vrachtauto’s, een ander een bord bij het kantoor plaatsen en een derde het Dwaande-logo op het briefpapier en folders toevoegen. ,,De ambassadeurs zijn trots op onze regio. Het doel is dat ze dit ook uitstralen naar buiten toe.”

Fotograaf: Binne-Louw Katsma

Foto's

Deel deze pagina: