Duurzame wijk Harinxmaland van start

17 mei 2011 Duurzame wijk Harinxmaland van start

Na jaren grondige voorbereiding is op donderdag 12 mei het officiële startschot gegeven door gemeente Súdwest Fryslân en woningcorporatie Accolade voor de nieuwe wijk Harinxmaland en de verkoop en verhuur van project De Elementen. VDM Woningen bouwt in opdracht van woningcorporatie Accolade deze woningen.

Deze gezamenlijke start is feestelijk ingeluid door wethouder Gea Akkerman van gemeente Súdwest Fryslân en Jeriça Hartholt, vestigingsdirecteur Accolade Sneek/Franeker. Ze kwamen aanrijden in een elektrische auto en onthulden in het nieuwe Harinxmaland de bouwborden en nieuwe websites.

Duurzamheid en leefbaarheid
De nieuw te ontwikkelen wijk ten noorden van Sneek is bijzonder te noemen: de gemeente Súdwest Fryslân heeft heldere én hoge ambities neergelegd ten aanzien van duurzaamheid en leefbaarheid. Het unieke van de groene, waterrijke wijk komt met name tot uiting in energieoplossingen. Zowel op het niveau van de openbare ruimte in de wijk als op woningniveau. Er wordt gestreefd naar een eigentijdse combinatie van milieuvriendelijke, toekomstbewuste bouw- en energieoplossingen enerzijds en maximaal woon- en leefcomfort anderzijds. Op dit moment wordt de laatste hand gelegd aan een onderzoek over mogelijke combinaties van duurzame energievoorzieningen, zoals zonne-energie, windenergie en energie opgewekt uit biomassa.

VDM bouwt De Elementen
Het komende jaar wordt in Harinxmaland door VDM-woningen in opdracht van woningcorporatie Accolade het project De Elementen gebouwd met 41 huurwoningen en 39 koopwoningen. Bijzonder hierbij is dat de huurwoningen en koopwoningen aan en in de nabijheid van water worden gebouwd. Tot 2020 is er aan de noordgrens van de stad ruimte voor in totaal 1300 woningen.

Deel deze pagina: