Drie woningen op droomlocatie West-Terschelling

26 februari 2016 Drie woningen op droomlocatie West-Terschelling

Deze week is VDM Woningen gestart met de bouw van drie woningen op West-Terschelling. Op deze mooie locatie, tussen de duintoppen met Oostenrijkse dennen, ontwikkelde gemeente Terschelling plan West-Aletalaan.

De gemeente behoudt in dit plan de hoogteverschillen die zijn ontstaan door onder andere zandduinen en iedere nieuwbouwwoning in het plan heeft tenminste aan één kant uitzicht op het bos. Geen slechte voorwaarden voor deze locatie, het karakter en de sfeer van het eiland blijven zo behouden. Het VDM woningtype Preston en de twee onder één kap TIMM M XL woningen bleken goed aan te sluiten bij deze droomlocatie.

De komende periode worden bouwmaterialen voor de drie woningen via de boot vervoerd. Vervoerskosten kunnen hierdoor soms hoog oplopen voor eilandbewoners. VDM Woningen heeft de kosten kunnen beperken doordat er sprake is van een verregaande prefabricage op de vaste wal. In Drogeham worden onder optimale omstandigheden grote bouwdelen in de fabriek geprefabriceerd. Voor de twee onder één kap TIMM M XL woningen gaan zelfs de badkamers compleet afgewerkt inclusief sanitair als 3D-units richting de veerboot in Harlingen. Hiermee wordt het aantal overtochten behoorlijk beperkt. Op West-Terschelling  hoeven er enkel nog korte en efficiënte acties uitgevoerd te worden om de woningen samen te stellen en af te bouwen.

Foto's

Deel deze pagina: