Deel 2: Familie Van der Laan - Nauta bouwt in Ezinge

19 juni 2017 Deel 2: Familie Van der Laan - Nauta bouwt in Ezinge

Afgelopen winter kochten meneer en mevrouw Van der Laan - Nauta een kavel in het Groningse Ezinge. Familie Van der Laan - Nauta wil graag vanuit Eindhoven weer terug in het hoge noorden komen wonen.
‘Hier liggen onze roots.’

In deel 1 vertelde de familie Van der Laan- Nauta al over de bouwactiviteiten die plaatsvonden direct na het uitzetten van hun woning op de bouwlocatie tot aan het moment van cascomontage. De afgelopen weken zijn er weer een hoop vorderingen gemaakt. Meneer en mevrouw Van der Laan – Nauta geven in deel 2 een omschrijving van de werkzaamheden die in mei en juni hebben plaats gevonden. 

Mei – juni 2017
Begin mei, het casco staat en wij brengen kort een bezoekje aan onze toekomstige woning. Zowel buiten als binnen in de woning wordt hard gewerkt door de timmermannen van VDM. Buiten zijn de mannen met de goten bezig en binnen zijn ze met het installatiewerk bezig. De installatietekeningen zijn volledig uitgehangen op de muur, dus wij hebben er zeker vertrouwen in dat het goed komt (foto 15).

Half mei, de grootschalige activiteiten rondom en in de woning zijn grotendeels afgerond. Het eerste controle moment is goed verlopen. Vrijwel alles was in één keer goed. Een paar kleine afwijkingen zijn direct door VDM opgepakt en opgelost. Het is nu relatief rustig op de bouw vergeleken met de afgelopen weken. Deze week wordt er gemetseld, de stenen liggen al klaar op de steigers (foto 16 en 17). Daarna worden de buitenmuren gevoegd en de binnenwanden en plafonds afgetimmerd.
Nu alle losse bouwmaterialen uit de woning zijn is goed te zien hoe ons ontwerp in de praktijk uitpakt (foto 18). De woonkamer is een mooie, handzame en gezellige ruimte geworden. Wij zijn helemaal blij!

Eind mei, de metselaars zijn druk bezig met de laatste meters. Het is goed zichtbaar hoe de buitenzijde van de woning er straks uit gaat zien. Nu alleen het voegwerk nog. Binnen zijn de wanden en plafonds al dicht. Onze vragen en opmerkingen over het bouwproces worden door de klantenbegeleider van VDM direct beantwoord en dit geeft een ons geruststellend gevoel.

Begin juni, de steigers rondom de woning zijn weggehaald (foto 19). Het voelt allemaal nog een beetje kaal maar de woning en de ruimte er om heen komen nu pas goed tot hun recht op de kavel. Het is een mooie basis voor verdere inrichting en aankleding. We kunnen bijna niet wachten tot het opleveringsmoment.

 

Foto's

Deel deze pagina: