De Kroeven wint PassiefBouwen Award 2010

8 februari 2011 De Kroeven wint PassiefBouwen Award 2010

Renovatie De Kroeven 505 te Roosendaal wint PassiefBouwen Award 2010

Op maandag 7 februari 2011 is tijdens de Bouwbeurs in Utrecht de winnaar van de PassiefBouwen Award 2010 bekend gemaakt. Het project renovatie De Kroeven 505 te Roosendaal heeft de award gewonnen. Voor de award kwamen 4 passief projecten in aanmerking. Deze projecten zijn in de loop van 2010 zijn afgebouwd en hebben het keurmerk PassiefBouwen Keur verkregen.

De Kroeven 505 betreft een renovatie van 134 woningen. Bijzonderheid hierbij is dat de spouwmuur deels gestript en vervangen wordt door prefab houtskeletbouwgevels. Tevens is er een nieuw prefab dak, inclusief zonnecollectoren, geplaatst. De renovatie is uitgevoerd in opdracht van woning-corporatie Aramis AlleeWonen te Roosendaal. Architect van het project is De Architectenwerkgroep Tilburg en Trecodome is de adviseur.

VDM Woningen is als aannemer verantwoordelijk voor het luchtdicht aanbrengen van de in hoge mate geprefabriceerde gevel en dakelementen. Door een intensieve afstemming van werkzaamheden tussen de 4 aannemers worden de bewoonde woningen in een zeer kort tijdstraject (3 weken) getransformeerd van label G naar A++. De besparing op de energiekosten zal gemiddeld 80% zijn. Het hele project wordt gezamenlijk uitgevoerd door:

VDM Woningen Passieve gevel en dakelementen
Van Ieperen Groep Bouwkundige werkzaamheden en coördinatie
Van Keulen Gevelleien
Brink Climate Systems / Kempair Passiefhuisinstallaties

Foto's

Deel deze pagina: