Dag van de Duurzaamheid: Opening vernieuwde fabriek VDM Woningen

11 oktober 2019 Dag van de Duurzaamheid: Opening vernieuwde fabriek VDM Woningen

VDM Woningen toont duurzame durf met opening vernieuwde fabriek! 

Gisteren, tijdens De Dag van de Duurzaamheid, openden wij onze compleet vernieuwde fabriek voor onze relaties. Burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen en de Friese energiecommissaris Bouwe de Boer waren aanwezig bij de officiële openingshandeling.

Duurzame durf
De vernieuwde fabriek is voorzien van geïsoleerde gevels en daken om zo weinig mogelijk energie te verbruiken in de koude winterdagen. Op de daken zijn bovendien 3.200 zonnepanelen geïnstalleerd en in de fabriek staan twee nieuwe geautomatiseerde productielijnen.

De twee nieuwe geautomatiseerde productielijnen geven extra ruimte in de productiecapaciteit. Eind dit jaar volgt nog een derde geautomatiseerde productielijn. Met deze investeringen kan VDM Woningen de gestage groei van de afgelopen jaren doorzetten. ‘De precisie, nauwkeurigheid en efficiëntie waarmee de productielijnen produceren is erg hoog,’ zo geeft algemeen directeur Jan van der Meer aan. Duurzaam, groen en innovatief ondernemen is de koers die VDM Woningen inzet en steeds verder wil uitbreiden.

Opening
Tijdens de opening presenteerden wij voor het eerst ons nieuwste innovatieve woonconcept aan het grote publiek. De VDM NEXT is een kleine, all-electric woning als oplossing voor het groeiende aantal eenpersoonshuishoudens. Deze woning is met name geschikt voor woningcorporaties en beleggers.

Bouwe de Boer, energiecommissaris van Friesland, nam de ruim 150 genodigden mee in zijn verhaal rondom duurzame durf: ‘Duurzaamheid moet je gewoon doen. Alle kleine beetjes helpen! VDM Woningen heeft een goede stap gezet met deze vernieuwde fabriek.’ Burgemeester Oebele Brouwer van de gemeente Achtkarspelen verrichte enthousiast de officiële openingshandeling: ‘Het is een goed teken dat werkgevers binnen onze gemeente blijven innoveren en klaar zijn voor de toekomst.’

Foto's

Deel deze pagina: