Bontenbal bezoekt de woningfabriek van VDM Woningen

29 september 2023 Bontenbal bezoekt de woningfabriek van VDM Woningen


Op vrijdag 29 september bracht CDA-lijsttrekker Henri Bontenbal met wethouder Jouke Spoelstra, landelijke en provinciale CDA’ers een bezoek aan VDM Woningen in Drogeham. In de geautomatiseerde fabriek zagen zij hoe woningen op industriële en innovatieve wijze worden gerealiseerd met houtsysteembouw. De bouwwijze die steeds populairder wordt door het duurzame karakter.

Steeds verder in biobased bouwen
De woningopgave is groot en ontwikkelaars en aannemers moeten steeds grotere stappen zetten in de verduurzaming van de bouwsector. Reden voor Jouke Spoelstra om Henri Bontenbal mee te nemen naar VDM Woningen, waar prefab woningen op geïndustrialiseerde wijze worden geproduceerd. ‘Geïndustrialiseerd en prefab bouwen met hout is dé techniek voor snel, duurzaam en solide bouwen’, geeft algemeen directeur Jan van der Meer aan. ‘We zien dat juist houtsysteembouw nu een enorme sprong neemt, omdat hout een belangrijk onderdeel is van biobased bouwen.’

Ook Bontenbal is onder de indruk. ‘Duurzaamheid en innovatie hebben altijd mijn hart gehad. Het is echt mooi om dat hier in de praktijk te zien’, gaf Bontenbal aan toen terwijl de geautomatiseerde machines de houtsysteembouw elementen van de woningen prefabriceerden.

 

Foto's

Deel deze pagina: