Bezoek B&W De Wolden aan ‘Koninginnehof’ Zuidwolde

20 april 2011 Bezoek B&W De Wolden aan ‘Koninginnehof’ Zuidwolde

Dinsdag 26 april brengen burgemeester en wethouders van gemeente De Wolden een bezoek aan nieuwbouwlocatie ‘Koninginnehof’ in Zuidwolde. Gezien de omvang en het bijzondere karakter van het project volgt het gemeentebestuur de voortgang op de voet. Binnenkort worden de eerste van in totaal 88 woningen in Koninginnehof opgeleverd. Begin volgend jaar verwacht Actium de laatste woningen op te leveren. Naast een rondleiding over het bouwterrein behoort de bezichtiging van enkele nieuwe woningen tot het programma.

Het nieuwe Koninginnehof biedt een gevarieerd woningaanbod in zowel koop- als huursector. De mix van twee-onder-een-kap en drie-onder-een-kapwoningen, maar ook appartementen, maakt het nieuwbouwplan aantrekkelijk voor een brede doelgroep. Ook worden er 25 zorgappartementen voor cliënten van zorginstelling Promens Care gebouwd. Om plaats te maken voor de nieuwe woningen werden in 2009 vijftig verouderde huurwoningen gesloopt.

Veel belangstelling
Ondanks de lastige marksituatie blijkt de belangstelling voor de koopwoningen in Koninginnehof groot. “Dit heeft ondermeer te maken met de mooie locatie aan de rand van Zuidwolde,” aldus Marcel van Halteren, manager Wonen bij Actium. “Ook de ruime inhoud van de woningen en de goede prijs-kwaliteitverhouding spreken veel kopers aan.” Binnen zes maanden na de start van de verkoop was de helft van de acht koopappartementen verkocht. Ook de verkoop van de overige woningen in Koninginnehof is in volle gang. Hieronder zijn zes drie-onder-één-kapwoningen die Actium aanbood met Koopgarant; een vorm van koop waarbij starters op de woningmarkt de woningen met korting kunnen kopen. Deze woningen waren allen binnen drie maanden met succes verkocht.

Ook is er veel animo voor de huurwoningen en –appartementen in Koninginnehof. De twaalf grondgebonden huurhuizen zijn allemaal verhuurd; in mei krijgen de bewoners de sleutel van hun nieuwe woning. De oplevering van de 23 huurappartementen in Koninginnehof volgt in oktober van dit jaar. Begin 2012 verwacht Actium de laatste woningen op te leveren.

Deel deze pagina: