Accolade en VDM Woningen realiseren 33 ‘Nul-op-de-Meter-ready’ woningen

26 juli 2017 Accolade en VDM Woningen realiseren 33 ‘Nul-op-de-Meter-ready’ woningen

Accolade en VDM Woningen hebben een Design & Built-overeenkomst getekend voor nieuwbouw in Sneek. Aan de Furmerusstraat bouwt VDM in opdracht van woningcorporatie Accolade 33 ‘Nul-op-de-Meter-ready’ gezinswoningen. Dit zijn zeer energiezuinige woningen. De huurprijs valt onder de sociale huurtoeslaggrens.

De woningen
De woningen krijgen drie slaapkamers en vloerverwarming. Ze worden gebouwd in een parkachtig gebied met een gezamenlijk binnenterrein. Dit terrein gaat Accolade samen met de bewoners inrichten. In de toekomst kunnen de huizen helemaal ‘Nul-op-de-meter’ worden. Dit kan omdat de woningen in de basis al voorzien zijn van een extra duurzame buitenschil. Door deze aanpak zijn de huizen meteen zeer comfortabel en energiezuinig. De vergunningen worden nu in orde gemaakt. Naar verwachting start de bouw eind dit jaar. In 2018 worden de huizen opgeleverd.

Duurzaam
Accolade heeft als streven alle nieuwbouwprojecten Nul-op-de-Meter-ready te bouwen. Het doel is, dat de hele woningvoorraad in 2040 energieneutraal is. Duurzame stappen worden nu al gezet zodat er direct sociale winst en milieuwinst is. Projectmanagementbureau Fooq begeleidt het project. VDM Woningen gaat de woningen bouwen. Het ontwerp is van architect Dennis Heins van TOECK.

Nieuwsgierig naar de cascomontage van het twee blok van 10 woningen in Sneek? Bekijk het filmpje

Foto's

Deel deze pagina: