Aardbevingsbestendige woning in Froombosch, stabiel en duurzaam!

14 december 2016 Aardbevingsbestendige woning in Froombosch, stabiel en duurzaam!

Frits en Ida Indri zijn trots op hun nieuwe aardbevingsbestendige en duurzame woning. Familie Indri trof een regeling met de NAM en in 2014 werd de oude woning met ernstige aardbevingsschade definitief onbewoonbaar verklaard. VDM Woningen begeleidde de familie bij de sloop van de oude woning en bij het ontwerp en bouw van een nieuwe aardbevingsbestendige woning. “Wij kozen voor houtskeletbouw vanwege de stabiele constructie en snelle bouwmethode.”

VDM Woningen kon het door de familie Indri gekozen woningtype goed aardbevingsbestendig maken. “Onze fabrieksmatige woningen zijn van nature al goed aardbevingsbestendig. Daar komt bij dat onze duurzame houtskeletbouw woningen, met een hoge luchtdichtheid, niet te onderscheiden zijn van traditionele woningen”, legt verkoopadviseur Foppe Land uit. Het ontwerp van de woning is op een aantal punten constructief aangepast om te voldoen aan de NPR 9998. Dit houdt in dat de woning bestand is tegen een PGA van 0,19 G, wat grofweg te vergelijken is met een 5 op de schaal van Richter. 

Nu is het dan eindelijk zover, deze week ontvangen Frits en Ida Indri de sleutel van hun nieuwe aardbevingsbestendige woning in Froombosch. De nieuwe fundering werd gelegd en in september plaatste VDM Woningen het prefab casco. “De timmermannen zijn vroeg in de ochtend gestart en nog voor het einde van de dag stond het gehele casco overeind. Het was fantastisch om te aanschouwen!” aldus Frits Indri. Inmiddels heeft VDM Woningen 37 aardbevingsbestendige woningen verkocht in het Groningse aardbevingsgebied.  

Foto's

Deel deze pagina: