Aardbevingsbestendige TIMM woningen in Ten Boer

19 oktober 2016 Aardbevingsbestendige TIMM woningen in Ten Boer

VDM Woningen realiseert in samenwerking met TOECK aardbevingsbestendige projectwoningen in plan Dijkshorn te Ten Boer.

Het plan Dijkshorn is opgedeeld in vier fases van ieder zes TIMM twee-onder-een-kap woningen. De eerste fase is kort geleden opgeleverd en kort geleden is VDM Woningen gestart met de bouw van de tweede fase.  De derde fase is inmiddels bijna helemaal verkocht en fase vier is momenteel in ontwikkeling.

Bijzonder aan dit project is dat alle woningen Turn-Key worden opgeleverd. De woningen zijn bij oplevering namelijk al voorzien van bijvoorbeeld vloerbedekking en vitrage. De bewoners kunnen bij oplevering de woning meteen betrekken.

TOECK te Drachten heeft nagedacht over praktische en uitvoerbare oplossingen waardoor alle woningen in fase 2,3 en 4 aardbevingsbestendig worden uitgevoerd. Dit resulteerde in een krachtige constructieberekening waarbij alle maatregelen zijn opgenomen. De berekeningen zijn door de NAM gecontroleerd en voldoen aan de Nederlandse Praktijkrichtlijn 9998 (NPR). De NPR 9998 geeft alle normen en eisen aan om veilig te bouwen in het aardbevingsgebied.

De NAM hanteert de tijdelijke ‘Nieuwbouwregeling’ en is opgezet om ontwikkelaars en bouwers te stimuleren extra inspanningen te leveren voor aardbevingsbestendige nieuwbouw in aangewezen aardbevingsgebied. Nieuwbouwprojecten waarbij rekening wordt gehouden met de aardbevingsbelasting kunnen met de ‘Nieuwbouwregeling’ technische en financiële ondersteuning krijgen.

De verkoop van de eerste drie fases in plan Dijkshorn te Ten Boer is erg voorspoedig verlopen. Hieruit blijkt dat er in Noordoost- Groningen zeker behoefte is aan slim ontworpen woningen. 

Deel deze pagina: