Feestelijke middag met toekomstige bewoners “Groote Veen” in Eelde

19 september 2012 Feestelijke middag met toekomstige bewoners “Groote Veen” in Eelde

Het gaat goed met het nieuwbouwproject van Stichting Eelder Woningbouw (SEW) en bouwbedrijf VDM Woningen in “Groote Veen”! In de nieuwste uitbreiding van Eelde worden op dit moment 64 woningen gerealiseerd, waarvan 37 koopwoningen en 27 huurwoningen. Er zijn al 24 woningen verkocht en 18 woningen verhuurd. De planning is dat de eerste bewoners de kerstdagen in “Groote Veen” vieren!

Dit lichtpuntje in de bouw hebben we op dinsdag 18 september gevierd met de toekomstige bewoners. Wethouder De Graaf van de gemeente Tynaarlo, Directeur Veenstra van SEW en technisch directeur Hoekstra van VDM Woningen hebben samen de eerste zonnepanelen onthuld. De woningen zijn erg duurzaam mede door het gebruik van zonnepanelen. SEW heeft besloten om tevens een zonneboiler aan te brengen in de woningen, zodat de huurders kunnen profiteren van een lage energierekening. 

Daarnaast heeft VDM Woningen een nieuw concept gelanceerd in de bouw. Voor dit project is namelijk gebruik gemaakt van 3d-units. In de 3d-units bevinden zich de hal, het toilet, meterkast, technische ruimte en de badkamer. Zowel het toilet als de badkamer worden in de fabriek voorzien van tegelwerk en sanitair. Deze 3d-units worden kant en klaar naar de bouwplaats gebracht en kunnen in één keer geplaatst worden. Dit levert snelheid in het bouwproces op, besparing in verkeerbewegingen naar de bouwplaats en daarbij een emissiereductie.

Samen met de toekomstige bewoners van “Groote Veen” is er een hapje en een drankje genuttigd en was er gelegenheid om kennis te maken met de nieuwe buren.

Foto's

Deel deze pagina: